Så gör du för att flytta så smidigt som möjligt
Är du på väg att flytta i Malmö? Då har du mycket att tänka på. Du vet väl att alla tjänster som har med flytt att göra, är giltiga för Rut-avdrag? Det har verkligen hjälpt "vanligt" folk att våga anlita flytthjälp. Med Rut-avdragen får du ner priserna som mest till 30 procent av arbetskostanden. Har du till exempel inte utnyttjat Rut-avdraget än i år, kan du till och med sänka priset med mer, men sett över ett år kan du inte dra av mer än 30 procent av arbetskostnaden och inte mer än 25.000 kronor på ett år, om du är under 65. Är du äldre än så, kan du alltså dra av som mest 50.000 kronor för det som du betalar – och då är et enbart för tjänsten. 
 
Anlita bara den tjänst du vill och behöver
 
Det finns firmor som kan dela upp allt inom flyttjänster, så att du kan anlita tjänster antingen enbart för packning, enbart för städning eller för allting. Du kan alltså att välja att anlita allt eller bara den del som du behöver mest hjälp med. Många tycker att det är mycket att bära och transportera möbler och packlådor. Det är en avsevärd skillnad att få hjälp mot att göra allt själv. Andra tycker att det är jobbigast med städningen efteråt. Då kan man enbart anlita den flyttstädningstjänsten. Då kan det vara lättare att lämna städningen, och kunna fokusera på flytten. Du behöver inte tänka på hur du ska göra, hur du ska få fönster putsade, dammet borta, fläckarna och väggarna rena, eller hur du ska slänga allt skräp. Det tar flyttstädningsfirman hand om.
 
Det innebär en flyttstädning
 
Enkelt förklarat innebär en flyttstädning att du får allt i en bostad rengjort, från golv till tak. Och allt däremellan.
 
I köket:
Här får du allt som finns i köket rengjort. Kyl och frys måste du själv tömma innan flyttstädningsfirman kan rengöra dem. De rengör då sedan både inuti och utanpå och diskar alla hyllor och lådor. Alla köksskåp och -luckor rengörs också. Samma med spisen, ugnen och bakom spisen. Ugnsplåtarna måste du antagligen rengöra själv, liksom ugnsgallret. De rengör även köksfläkten. 
 
I badrummet:
I badrummet rengör de allt badrumsporslin, såsom toastol, handfat och badkar. De rengör även kakel och klinker, golvbrunn och badrumsskåp. De torkar rent tvättmaskin och tumlare om det finns.
 
I alla rum:
I alla rum torkar de rent garderober inuti, utanpå och ovanpå. De tvättar fönster, fönsterbrädor, fönsterkarmar, fönsterlister, golv, golvlister, eluttag, strömbrytare, element och bakom elementen.
 
Förråd: Förrådet sopar de rent på golvet. Men du måste tömma det själv.
 
Garage: I garaget sopar de rent på golvet och torkar av om det finns hyllor. Även garaget måste du tömma själv och innan flyttstädarna kommer.
 
Balkong/altan: Balkongen eller, och altanen måste du också tömma. Sedan kan man sopa och torka rent på räcken.
 
Söker du efter en firma som kan komma och flyttstäda hemma hos dig kan du alltid googla "flyttstädning Malmö". När du väl har fått träff på något sådant städföretag som kommer och flyttstädar, är det bara att ta kontakt och fråga om offert och referenser. Sedan är det bara att välja det företag som har bäst pris och referenser.