Flytta på smidigaste sättet
 
Ska du flytta? Det går ju att flytta på lite olika sätt. Antingen är man den som gör allting själv. Det kan vara lite svårt att bära stora möbler på egen hand. Som en soffa, till exempel, den bör man vara minst två om, för att kunna bära. Samma sak gäller stora byråer, bord och andra möbler. Då kan man behöva fråga någon om hjälp för det. Antingen frågar man sin släkt, familj och vänner, eller så kan man alltid fråga en flyttfirma som sådan hjälp. De flesta flyttfirmor erbjuder så att man antingen kan anlita endast packning och uppackning, eller att bära de tunga möblerna, och transportera dem. Man kan även anltia en flyttfirma så att de kommer ut och flyttstädar. Och man kan anlita en och samma firma som gör precis allt åt en. Men kan man verkligen lita på en sådan firma?
 
Anlita ett städbolag för flyttstädningen
 
Sedan kan man anlita en städfirma för flyttstädningen. Känner man sig osäker på om flyttfirman verkligen är bra på flyttstädning kan man istället anlita en städfirma som man litar på. De är då experter på flyttstädningar och är vana vid de höga krav som det ställs på en flyttstädning. För höga krav det ställs det alltid på en flyttstädning. Ingen vill flytta in i en bostad som någon annan har bott i, och som inte har städat efter sig. Allt ska nämligen rengöras in i minsta detalj när det kommer till flyttstädning. Fönster ska vara helt rena, förråd måste tömmas och rengöras, liksom garage och balkonger och altaner. Helst borde kanske trädgården också städas. Det får inte finnas kvar skräp i trädgården, till exempel.
 
Detta ska rengöras
 
I köket
I köket ska frys och kyl tömmas och lösa delar ska diskas. Sedan kan man sättta in delarna i gen. Spisen ska på samma sätt rengöras inuti, ovanpå och bakom. Likaså diskmaskin. Och glöm inte köksfläkten. Den ska tas isär och rengöras innan man sätter tillbaka alla delar. Alla köksskåp och luckor ska rengöras och torkas utanpå, inuti och ovanpå.
 
I badrummet
I badrummet ska toalett, dusch och badkar rengöras så att inga fläckar är kvar. Väggar och golv ska rengöras, liksom golvbrunn, som tas isär och rengörs innan man lägger tillbaka lösa delar. Inredningen ska rengöras, som badrumsskåp, eller byråer och förvaringar.
 
I alla rum
I alla rum ska alla element rengöras. Man hakar av dem så att man kommer åt att rengöra bakom dem. Sedan rengör man utanpå element och ovanpå. Man måste putsa alla fönster och fönsterbleck, liksom alla vägguttag, strömbrytare och ventiler. Alla golvlister, fönster- och dörrkarmar måste rengöras. Det får heller inte finnas några fläckar varken på väggarna, golvet eller innertaket. Lycka till.Läs mer här om ett städbolag  som tar hand om flyttstädning på Södermalm genom att klicka här: https://www.kontorsstädningsödermalm.se.