Vad kan en flyttfirma i Stockholm erbjuda dig?

Att vissa flyttar är svårare att genomföra på egen hand är ett faktum som baseras på vad som ska bäras, hur mycket som ska bäras, vilken stad flytten ska ske inom samt hur tillgången på hjälp – vänner, bekanta och släktingar – ser ut. En sak i ovan nämnda formel om svårigheter vid en flytt sticker ut lite och är inte lika självklar som de andra. Vi sa nämligen att staden spelar en stor roll och med detta menar vi att främst yttre faktorer har en större betydelse än vad många tror.

Finns det exempelvis parkeringsplatser? Kan man köra flera gånger mellan den gamla bostaden och den nya utan att det tar alltför mycket tid i anspråk? Hur ser tillgången på fordon ut och framförallt – hur ser trafiken i staden ut?

Samtliga detaljer som verkligen kan påverka en flytt negativt och av den anledningen så kan man också säga att en flytt är svårare att göra i Stockholm än vad motsvarande är i en mindre stad. Det som däremot påverkar i en positiv riktning vid en flytt i Stockholm är att man där har en större chans att få tag på en flyttfirma för en rimlig kostnad och där man dessutom sitter i ett bra förhandlingsläge även sett till vilka tjänster som kan komma att ingå.

För att förklara detta måste vi först och främst klargöra att Stockholm är den stad i Sverige där överlägset flest flyttar äger rum och att – som sagt – dessa är svårast att genomföra där. Detta har gjort att behovet av en flyttfirma är stort och att således väldigt många sådana sett en chans till lönsamhet – något som i sin tur gjort att priserna sjunkit genom en ökad konkurrens. Där har vi således den förenklade förklaringen till varför man som privatperson i Stockholm inför en flytt sitter med trumf på handen. Om vi nedan radar upp några bra saker att veta i ett sådant läge och som man höra sig för hos gällande en flyttfirma i Stockholm vid en förhandling så kan det se ut enligt följande:

·         Priset. Det självklara. Se till att kontakta så många flyttföretag som möjligt och hör dig för hur mycket deras tjänster skulle komma att kosta. Det kan skilja ganska rejält från en flyttfirma till en annan i Stockholm. Pruta – men på ett snyggt sätt.

·         Tunga lyft. Du kanske har ett piano, du kanske har ett kassaskåp eller kanske har en lägenhet i en fastighet med smala passager och trånga trappor. Här kan det vara bra att på ett tidigt stadium klargöra detta för en flyttfirma och se till att de har lämpliga instrument – exempelvis en skylift – och tillräckligt med anställda.

·         Flyttstädning. Många flyttföretag i Stockholm samarbetar med städfirmor och kan därigenom – billigt – erbjuda sig att även ta hand om din flyttstädning; det moment som generellt sätt får anses som det jobbigaste i samband med en flytt.

·         Packning. Att slippa packa ner sitt bohag i kartonger är väldigt bekvämt och kan en flyttfirma i Stockholm erbjuda detta i sitt ordinarie pris så är det väl värt att överväga – ännu bättre om de även erbjuder sig att packa upp allting; något som dock är ovanligare.