Överlåt flyttstädningen åt proffsen!
 
Funderar du på att flytta? Att flytta någorlunda regelbundet brukar vara bra på det sättet att man sällan får möjlighet att samla på sig en massa saker som man egentlingen inte behöver. När man flyttar och ska packa ihop det man har, blir man tvungen att gå igenom det man har, och bestämma sig för vad man vill ha kvar eller inte. Många gånger innebär det att man då tvingas slänga en massa skräp. Vem vill ha med sig en massa skräp  på det nya stället som man flyttar till?
 
När man ska flytta är det många saker som man måste komma ihåg. Det är så mycket som man är tvungen att göra inför flytten. Därför kommer några bra råd och en "att-göra-lista" som är bra att ha och bocka av när man har gjort varje uppgift.
 
1. Har du bokat flyttbil eller flyttfirma till det datum som du vill flytta? Om inte är det bra att göra det så snart som möjligt.
2. Har du de flytt- eller packlådor som du behöver för att packa ner alla saker i? Att ha riktiga packlådor är mycket bra då de håller för tunga saker. De finns att köpa på ÖB eller Clas Ohlsson, alternativt att hyra av en flyttfirma. Det fördelaktiga med att hyra dem är att när du sedan är färdig med flytten behöver du inget utrymme för förvaring av dem sedan.
3. Hur gör du med flyttstädningen? Ska du göra det själv eller anlitar du en städfirma för den flyttstädningen?
 
Om du ska flyttstäda, kom ihåg att i princip allt ska rengöras. De flesta flyttstädningar som man gör själv blir underkända, om det inte är så att du har gjort dem förut och vet hur du ska gå till väga.
 
I köket ska man rengöra:
 • Kökslådor och köksskåp; både in- och utvändigt.
 • Kyl och frys; både in- och utvändigt och bakom och ovanpå (ovanpå kylskåpsdörren och frysdörren).
 • Spis och ugn; både in- och utvändigt och bakom spisen.
 • Alla arbetsytor, diskbänk och diskho och kranar.
 • Spisfläkten ska tas i sär och varje del ska diskas. Även övriga ventiler ska rengöras in- och utvändigt.
I badrummet ska man göra rent:
 • Badrumskakel och kakelfogar.
 • Badkar och dusch ska både rengöas och avkalkas.
 • Handfat och toalettstol ska både rengöras och avkalkas
 • Badrumsskåp och andra badrumsmöbler.
 • Golvbrunnen ska tas isär och rengöras varje del för sig.
 • Alla rör och ledningar.
I resten av huset och i alla rum ska man göra rent
 • Alla golv ska dammsugas och moppas.
 • Alla tak och väggar ska dammsugas och torkas rena.
 • Alla trösklar, golv- och taklister.
 • Alla dörrar och dörrkarmar.
 • Alla element ska rengöras både utanpå och bakom.
 • All belysningsarmatur, eluttag, strömbrytare och socklar.
 • Alla synliga rör och ledningar.
 • Alla garderober, lådor och skåp ska dammsugas och torkas rena.
Tyckte du det där var mycket och kommer att suga musten ur dig? Överlåt i så fall flyttstädningen åt proffsen. Här kan du läsa mer om hur du gör.  
Med homestyling får du bättre pris på bostaden
 
Varför ska man anlita homestyling i Stockholm när man vill sälja sin bostad? Är det inte bara onödigt? Sanningen är den att om man ska sälja sin bostad är det viktigt att de som ser den kan tänka sig själva in i den bostaden. Ingen, eller mycket få blir intresserade av att se ett tomt hus eller lägenhet och vill flytta in i den. Däremot blir människor intresserade av ett hem som de kan tänka sig få. Homestylingen gör att de blir sugna på att flytta in. En helt tom bostad vill ingen ha.
 
Scenario 1
Någon som tänker att de kan sälja sin bostad bara genom att lägga upp bilder på sin egen bostad, precis som den är får två som är intresserade av bostaden. De är en 2-rummare med kök. Köket och badrummet blev renoverat 2013. Det innebär att köket och badrummet inte har den senaste trenden, men är heller inte så pjokiga. De har en standard-inredning; med vitt kakel i både kök och badrum och grått klinker i badrummet. Köket har fina trägolv och har en öppen planlösning. Två familjer blir intresserade, och bjuder över varandra. Till sist går bostaden för 3 miljoner kronor. Adressen ligger på en attraktiv plats i närheten av Stockholm city.
 
Scenario 2
Samma bostad, men med en annan strategi. De som har tänkt sälja samma 2-rummare med kök och badrum kontaktar en mäklare. Mäklaren kommer och inspekterar bostaden och värderar den till 3 miljoner kronor. Men i stället för att fotografera den såsom den ser ut, bestämmer sig de nuvarande ägarna för att göra en home-styling innan fotografering. Sedan ordnar mäklaren tre visningar i ganska snabb följd efter annonseringen. Det kommer 10 besökare på varje visning. Av dem är det 5 som blir intresserade av bostaden och bjuder över varandra. Slutpriset hamnar på 4,5 miljoner kronor. I stället för att få 2-rummaren för 3 miljoner, har ägarna gjort en vinst på mer än 3 milijoner kronor.
 
Jämför man de två scenarierna, inser man snabbt att det lönade sig för ägarna att anlita både en mäklare och en homestyling i Stockholm. En vinst på 3 miljoner kronor betyder en hel del, särskilt om man vill köpa sig en ny bostad.