Sköt din flyttstädning

Över hela Sverige ser man – tyvärr – att ett alltmer utbrett fusk börjat synas då det kommer till en detalj som kommer i varje flytt. Det vill säga; alla flyttar följer ett liknande mönster oavsett var i Sverige de äger rum och det är det sistnämnda momentet som många börjat fuska med. ///Det handlar här om flyttstädning och om fusket är medvetet eller om det beror på okunskap låter vi vara osagt. Det som är viktigt här är att folk lär sig att om man flyttar ur en bostad – ja, då städar man också ur sig och man gör detta för att underlätta för de nya ägarna.

Precis som man själv förväntar sig en ren bostad då man själv – för första gången - sätter nyckeln i cylindern, låser upp och kliver över tröskeln så förväntar också andra sig detta av dig. Du skulle förmodligen inte bli alltför lycklig om du möttes av ett kaos och tvingades börja ditt liv i den nya bostaden med att ta fram städgrejerna ur kartongen och sätta igång med att rengöra, eller hur?

Alla vill kunna sätta igång att installera sig direkt och det är också av den anledningen som en flyttstädning är viktig. Det finns också en anledning till varför man har rätt att ställa ekonomiska krav om man inte tycker att en flyttstädning har skötts. Om du exempelvis flyttar in i en ny bostad i Gävle och upptäcker att den är väldigt smutsig, trots att ni kommit fram till att en flyttstädning ska ingå – ja, då har du också rätt att kräva att de forna ägarna till bostaden betalar en städfirma för detta.

Något som de borde ha gjort direkt – till ett billigare pris då detta påverkas av hur tidigt man är att boka in. Tvingas man ringa in en städfirma i sista stunden så sker detta akut och då blir också priserna betydligt högre. Om vi ser till vad som ska städas då man flyttar – det som brukar krävas för att den ska bli godkänd – så handlar det om några moment där man ska lägga ner extra krut. Om vi säger att du ska flytta från den bostad i Gävle vi nämnde ovan så kan således de punkter som följer vara något att utgå ifrån.

·          Köket. Det här är det viktigaste rummet och här måste verkligen allt – spisen(även bakom) kylen, frysen, skåp, lådor, golv – göras rent.

·         Badrummet. Detsamma gäller för badrummet; glöm här inte golvbrunnar och avlopp – dessa är något som många missar och de brukar ingå. Tipset här för extra skinande klinkers är att rengöra dem med vanlig ättika som du hittar i butiken. Ättika tar bort både fett- smutsavlagringar och ger extra lyster.

·         Putsa fönster och gör rent mellan dem. Det vill säga; öppna upp mellan och torka av all smuts som fastnat genom åren.

·         Dammsug och torka golven. En självklarhet.

·         Dammtorka alla hyllor och öppna ytor – glöm inte heller att torka av lister och olika uttag.

Där har du en liten lathund att följa nästa gång du ska flytta och ska genomföra en flyttstädning. Känner du att det här blir övermäktigt så anlita hjälp direkt – det blir, som sagt, billigare om du är ute i god tid.

Välkommen till Flyttkollen
 

På flyttkollen hittar du de bästa tipsen om att flytta.

 
Här får du till exempel tips om hur du packar säkert inför flytten, hur du hittar en riktigt bra flyttfirma, vad du behöver tänka på när du flyttstädar, administration kring flytten och mycket mer.
 
Att flytta är både kul och slitsamt. Med våra tips ser du till att flytten blir smidig och att inget glöms bort.
 

Flyttstädning - något som de flesta helst slipper

 
Att städa i samband med flytten är något som de flesta helst skulle vlija slippa. Det tar mycket tid och nitiska hyresvärdar med vita handskar gör livet surt när du står där mitt i flyttstressen. Då är det mycket bättre att anlita en proffessionell flyttfirma som hjälper till. Idag har det blivit klart billigare att anlita en städfirma för att utföra flyttstädning. RUT-avdraget gör att du får dra av en stor del av kostnaden och eftersom det finns många städföretag på marknaden har priserna pressats neråt. 
 
När du anlitar ett proffs är det större chans att flyttstädningen blir godkänd direkt. Riktigt bra städfirmor erbjuder en städgaranti som säger att de kommer och åtgärdar eventuella nedslag i städbesiktningen. Ännu bättre är om städarna kan vara kvar vid besiktningen så att småmissar kan rättas till direkt.
 

Trygg flytt med en kunnig flyttfirma

 
Även flytten kan vara värd att ta proffshjälp med, även om du inte skulle ha tunga möbler eller ett piano som behöver bäras. Anledningarna till att anlita någon som verkligen kan det här med flytt är många. Även här har du rätt till skatteavdrag via RUT.
 
Någon som jobbar med flytt varje dag vet hur man lyfter säkert och hur saker ska packas för att de inte ska skadas under transporten. De vet också hur man packar ett fordon effektivt så att man inte behöver köra flera gånger.
 
Kort sagt, det lönar sig att anlita en flyttfirma när det är dags för flytt. Så kan du ägna dig åt att komma iordning i din nya bostad istället för att kånka på saker och stressa.