Välkommen till Flyttkollen
 

På flyttkollen hittar du de bästa tipsen om att flytta.

 
Här får du till exempel tips om hur du packar säkert inför flytten, hur du hittar en riktigt bra flyttfirma, vad du behöver tänka på när du flyttstädar, administration kring flytten och mycket mer.
 
Att flytta är både kul och slitsamt. Med våra tips ser du till att flytten blir smidig och att inget glöms bort.
 

Flyttstädning - något som de flesta helst slipper

 
Att städa i samband med flytten är något som de flesta helst skulle vlija slippa. Det tar mycket tid och nitiska hyresvärdar med vita handskar gör livet surt när du står där mitt i flyttstressen. Då är det mycket bättre att anlita en proffessionell flyttfirma som hjälper till. Idag har det blivit klart billigare att anlita en städfirma för att utföra flyttstädning. RUT-avdraget gör att du får dra av en stor del av kostnaden och eftersom det finns många städföretag på marknaden har priserna pressats neråt. 
 
När du anlitar ett proffs är det större chans att flyttstädningen blir godkänd direkt. Riktigt bra städfirmor erbjuder en städgaranti som säger att de kommer och åtgärdar eventuella nedslag i städbesiktningen. Ännu bättre är om städarna kan vara kvar vid besiktningen så att småmissar kan rättas till direkt.
 

Trygg flytt med en kunnig flyttfirma

 
Även flytten kan vara värd att ta proffshjälp med, även om du inte skulle ha tunga möbler eller ett piano som behöver bäras. Anledningarna till att anlita någon som verkligen kan det här med flytt är många. Även här har du rätt till skatteavdrag via RUT.
 
Någon som jobbar med flytt varje dag vet hur man lyfter säkert och hur saker ska packas för att de inte ska skadas under transporten. De vet också hur man packar ett fordon effektivt så att man inte behöver köra flera gånger.
 
Kort sagt, det lönar sig att anlita en flyttfirma när det är dags för flytt. Så kan du ägna dig åt att komma iordning i din nya bostad istället för att kånka på saker och stressa.