Med homestyling får du bättre pris på bostaden
 
Varför ska man anlita homestyling i Stockholm när man vill sälja sin bostad? Är det inte bara onödigt? Sanningen är den att om man ska sälja sin bostad är det viktigt att de som ser den kan tänka sig själva in i den bostaden. Ingen, eller mycket få blir intresserade av att se ett tomt hus eller lägenhet och vill flytta in i den. Däremot blir människor intresserade av ett hem som de kan tänka sig få. Homestylingen gör att de blir sugna på att flytta in. En helt tom bostad vill ingen ha.
 
Scenario 1
Någon som tänker att de kan sälja sin bostad bara genom att lägga upp bilder på sin egen bostad, precis som den är får två som är intresserade av bostaden. De är en 2-rummare med kök. Köket och badrummet blev renoverat 2013. Det innebär att köket och badrummet inte har den senaste trenden, men är heller inte så pjokiga. De har en standard-inredning; med vitt kakel i både kök och badrum och grått klinker i badrummet. Köket har fina trägolv och har en öppen planlösning. Två familjer blir intresserade, och bjuder över varandra. Till sist går bostaden för 3 miljoner kronor. Adressen ligger på en attraktiv plats i närheten av Stockholm city.
 
Scenario 2
Samma bostad, men med en annan strategi. De som har tänkt sälja samma 2-rummare med kök och badrum kontaktar en mäklare. Mäklaren kommer och inspekterar bostaden och värderar den till 3 miljoner kronor. Men i stället för att fotografera den såsom den ser ut, bestämmer sig de nuvarande ägarna för att göra en home-styling innan fotografering. Sedan ordnar mäklaren tre visningar i ganska snabb följd efter annonseringen. Det kommer 10 besökare på varje visning. Av dem är det 5 som blir intresserade av bostaden och bjuder över varandra. Slutpriset hamnar på 4,5 miljoner kronor. I stället för att få 2-rummaren för 3 miljoner, har ägarna gjort en vinst på mer än 3 milijoner kronor.
 
Jämför man de två scenarierna, inser man snabbt att det lönade sig för ägarna att anlita både en mäklare och en homestyling i Stockholm. En vinst på 3 miljoner kronor betyder en hel del, särskilt om man vill köpa sig en ny bostad.