Checklista vid flytt
Ska du flytta? Det är många som ska flytta nu när året är nytt. Kanske det är ett nytt jobb som hägrar i någon ny stad? Eller så är det nya och spännande studier som ska påbörjas? I vilket fall det nu är, så ska många saker tas om hand. Man ska få med sig alla möbler och saker som man vill ha med. Därför kan det vara bra att få en checklista som man kan följa. Följer man den slipper man glömma något viktigt som man borde ha kommit ihåg.
Förut kunde man hämta gratis kort på posten som man sände utan avgift till alla nära vänner, bekanta och tjocka släkten med sin adressändring. Den kunde man även sända till olika leverantörer som man hade; elen, bredbandet och så vidare. Nu finns inte den möjligheten längre. Nu måste man ta kontakt med varje elleverantör, bredbandsleverantör, sophämtning, och så vidare och annonsera om sin nya adress. Men sociala medier kan underlätta när man vill annonsera om sin nya adress via dem. På så sätt kan alla ens bekanta få vet den nya adressen på en och samma gång.
 
 
Detta bör du komma ihåg
  1. Boka flyttfirma eller flyttbil – har du kommit ihåg att boka flyttfirma eller flyttfirma? Det är många som vill flytta samtidigt, antingen i slutet eller i början av månaden. Därför är det viktigt att boka in sig så snart som man har fått ett datum för sin flytt. Antingen väljer man att flytta allt själv och då räcker det med att boka in en flyttbil och bära in och ut alla sakerna själv. Eller så vill man ha hjälp av en flyttfirma som kan bära alla saker.
  2. Packa alla saker – har du flyttlådor? Om inte är det dags att köpa eller hyra, eller låna sådana flyttlådor. De är extra rejäla och kan ta många saker i sig. De är bättre än att packa i bananlådor som man kanske kan be om att få från affären.
  3. Tömma garage och förråd – när man börjar packa, är det alltid bäst om man börjar med sådana saker som man sällan behöver och sällan tänker på. Börjar man med alla ens saker i garage och förråd, ja då packar man oftast ner sådant som man sällan behöver, det är ju därför som de är i förrådet. Ser man till att tömma garage och förråd först, då riskerar man inte att glömma de sakerna. Och så har man gjort det och slipper glömma bort dem.
  4. Adressändra alla leverantörer – när man vet vilket datum som man ska flytta, ja då kan man direkt adressändra sin elleverantör, sin bredbandsleverantör och så vidare. Det är viktigt att all ens post kommer rätt.
  5. Flyttstäda – när man har packat ner allt och bostaden är tom, är det dags för flyttstädning. Antingen gör man det själv eller så anlitar man en städfirma som gör det åt en. Om man överlåter det till en städfirma då vet man kanske att de gör det ordentligt. Hittar man en duktig städfirma så kan de till och med ge garantier på flyttstädningen. Läs mer om flyttstädning som du kan få tag på i Uppsala: flyttstädninguppsala.net.