Flytta till Järfälla?
 
Ska du flytta till Järfälla finns det tjänster du kan vara behjälplig av både hos kommunen och privata företag på orten. 

Ansöka om barnomsorg/skola

Är du inte folkbokförd i Järfälla behöver du fylla i blanketten ”Flytta till Järfälla – söka plats till förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem”. Detta göra genomföras på Järfälla.se. För att kunna få en plats behöver man även bifoga kontrakt på det nya boendet. 
Det är även möjligt att söka barnomsorg i Järfälla även om barnet inte är skriven i den kommunen. I detta fall ska däremot en annan blankett användas. 

Ansöka om ny adress

Oavsett var du flyttar så behöver du ändra din folkbokföringsadress. Detta sker via Skatteverket. Om du köpt en tomt och kommer att bygga ett hus på denna är det kommunen som måste kontaktas så att du får en adress tilldelad. 

Flytthjälp på plats

Packar ni allt själv, städar ur gamla lägenheten, flyttar och packar upp? Eller önskas hjälp på vägen av en flyttfirma? En flyttfirma i Järfälla hjälper nämligen inte bara till med själva flytten utan kan även anlitas för att packa ner allt i lådor, magasinera detta, flytta och montera allt på plats. 
Kom ihåg att boka flyttfirma i god tid innan flytten och jämför alltid priser från flera företag. Det kan skilja relativt mycket i pris. 

Bostad

Vill ni flytta - men ännu inte hittat bostad? Det går att söka via det lokala företaget Järfällahus samt ställa sig i kö på bostad.stockholm.se. Man får däremot räkna med lång kö. Det finns även uthyrning och försäljning via Blocket.se. Önskas ett hus eller bostadsrätt köpas är det framförallt Hemnet som är aktuellt. Här visas nästan alla objekt som säljs via mäklare. 

Arbete

Bostaden är köpt, en flyttfirma bokad och barnomsorgen klar. Då är det bara en liten detalj kvar – arbete. Med tanke på att Järfälla ligger så nära Stockholm är det många som pendlar in till jobbet varje dag. Det gör att jobb kan sökas via Arbetsförmedlingen eller rekryteringsföretag i stora delar av Stockholm. 
Önskar man däremot jobb i just Järfälla kan man söka kommunala jobb via Järfälla.se samt söka via sökmotorer inriktade mot jobbannonser så som Indeed eller Monster. 

Hitta mer info

Hitta.se – Här hittas samtliga företag i Uppsala i bokstavsordning. Önskas hjälp med någon specifik tjänst kan även sökmotorn användas. Exempelvis för att hitta flyttfirma, städfirma, möbelbutiker osv. 
Uppsala.se – Kommunens officiella hemsida med all information som invånarna behöver. Här finns även kontaktuppgifter till kommunens olika delar.